top of page
Writer's picturePeréz Sardà Assessoria

Impostos del 3er trimestre 2024: Iva, pagaments a compte renda i retencions



Benvolgut client i amic

S´inicia el termini per la presentació les declaracions tributàries corresponents al 3er trimestre de l´exercici 2024, o les del mes de setembre si el període de liquidació és mensual.

Com sempre us demanem que en la mesura del possible ens feu arribar abans del dia 11 d´octubre les dades per l´IVA, pagaments a compte i retencions si voleu domiciliar les declaracions positives, i tenint en compte que l´últim dia del trimestre és el 21 d´octubre.


Us agrairem que ens feu arribar preferentment tota la documentació per correu electrònic, utilitzant els correus electrònics habituals.


En cas de dubte, podeu remetre la documentació a fiscal@perezsarda.com 


Com sempre, la documentació que necessitem és::



IVA RÈGIM GENERAL (Model 303)


a)- Detall de bases i quotes d´IVA repercutit, segons els diferents tipus aplicats, amb separació de factures rectificatives, exportacions, entregues de béns i prestacions de serveis intracomunitaris(*) i operacions no subjectes o amb inversió del subjecte passiu.


 b)- Detall de bases i quotes d´IVA soportat, segons els diferents tipus d´IVA, per les següents operacions:


Béns i serveis corrents

Operacions interiors

Adquisicions intracomunitàries de béns

Adquisició de Serveis intracomunitaris

Importacions

Compensació Règim Especial Agrari


Béns d´inversió(**)

Operacions interiors

Adquisicions intracomunitàries de béns

Importacions          


c)-Relació d´operacions intracomunitàries amb indicació del NIF-IVA de l´operador, raó social, import de les operacions (adquisicions intracomunitàries de béns, adquisicions intracomunitàries de serveis, entregues intracomunitàrias de béns, entregues intracomunitàries de serveis).

 


 

RÈGIM ESPECIAL DE CRITERI DE CAIXA D´IVA (RECC)


Si estàs acollit al règim especial de criteri de caixa d´IVA (RECC), hauràs d´aportar-nos detall dels imports (bases i quotes) de les entregues de béns i prestacions de serveis, indicant les factures cobrades i pagades en el trimestre. Així mateix, l´import de les entregues de béns i serveis a les quals havent aplicat el RECC s´entendrien meritades conforme a la regla general.


Si ets destinatari d´alguna operació a la qual s´apliqui el RECC, hauràs d´aportar-nos detall de les adquisicions de béns i serveis (bases i quotes) a les quals sigui d´aplicació el RECC, indicant les operacions que hagin estat pagades en el trimestre. Així mateix, detall de les adquisicions de béns i serveis a les quals sigui d´aplicació el RECC. Recordem que si reps factures subjectes al RECC, en les quals ha de constar expressament que les operacions estan subjectes al referit règim especial, aquestes operacions requereixen d´una informació especial en els llibres registre d´IVA.

 

PAGAMENT FRACCIONAT (Model 130)

Volum de vendes i ingressos, així com volum de compres i detall de despeses.

 

RETENCIONS (Model 115, 123, …)

En cas de retencions d´arrendaments d´immobles, les dades identificatives del propietari de l´immoble, base de l´arrendament, retenció practicada i referència cadastral de l´immoble arrendat.

En cas de retencions de capital mobiliari (interessos, dividends, etc) dades del perceptor, import de la base i de la retenció.

 

ALTRA INFORMACIÓ

En el cas que hagis practicat retencions sobre rendiments d´activitats empresarials en estimació objetiva o d´activitats professionals, hauràs d´ingressar-les en el model 111 de Irpf. Aquesta informació s´haurà de remetre al nostre Departament Laboral.

Et recordem que el límit exempt de l´obligació d´aportar garantia en les sol.licituds d´ajornament o fraciconament és de 50.000 euros.


Restem a la vostra disposició.

PÉREZ SARDÀ Àrea Fiscal (*)Per actuar com operador intracomunitari han d´estar donat d´ALTA en el cens d'operadors intracomunitaris, tant el transmitent com l´adquirent.

(**) A efectes d´IVA es consideren béns d´inversió aquells de valor unitari superior a 3.005,06 euros.




33 views0 comments

Comments


bottom of page